Psikolog - Aile Danışmanı

Psikoterapi süreci, kişinin hem ruhsal yaşamının dayanağı olan hem de onu bölen partnerleri ile karşılaşıp fark etmesini sağlar. Düşünün ki; ilk düğmesi yanlış iliklenmiş bir gömleğin tüm düğmelerini söküp yeniden ilikleme deneyimi olarak deneyimleriz.
Böylelikle yetişkin olma deneyimi ve bu sürecin getirdiği sorumluluğu üstlenerek kendi hikayemizi yeniden yazabilme süreciyle temas ederiz. Bu süreç kişiyi bir an da “ben nasıl bunu yaşadım” düşüncesinden çıkartıp, ona farkındalık sağlayarak hayatının dümenini eline alıp yolculuğuna devam etmesini sağlayacaktır.
Bireyin ruhsal dünyası klinik çalışmalarımız için önemlidir. Bireyin ister iç kaynaklı ister dış kaynaklı bir uyarımdan kaynaklı olsun ruhsallığında her zaman bir yansıması olur. Eğer bu iç kaynaklı uyarımlara kulak vermezsek kişide belirgin psikopatolojik semptolarla karşılaşırız.
Depresyon
Anksiyete
Yeme Bozuklukları
Uyku bozukluları
Duygudurum Bozuklukları
Psikotik Bozuklukları
Konversiyon Bozuklukları
Fobi
Obsessif Kompulsif Bozukluk
İlişki Problemi
İletişim Sorunları
Gibi yaşanan semptomlarla kişiler Klinik Psikoloğa başvurmalıdır.
Çalışmamızın pratiğini oluşturan en temel şey; kişinin kelimeleridir. Dolayısıyla konuşmanın dönüştürücü yanıyla bireyin ruhsallığında ve kendi hikayesinde bir dönüşüme yol açacaktır.
Uzman Klinik Psikolog
Şeyda Uncu